Opfølgningspakke om trivsel og arbejdsglæde


Klyngen Sydvest har brugt KiAP's opfølgningspakke om trivsel og arbejdsglæde. Nedenfor kan du læse et interview med Claus Rendtorff, som er afgående klyngekoordinator for Klyngen Sydvest, om deres arbejde med trivsel og arbejdsglæde.

 

Hvordan har I grebet arbejdet med trivsel og arbejdsglæde an i klyngen?

Det har været en lang proces, som begyndte i foråret 2021, hvor vi holdt et klyngemøde, der tog udgangspunkt i klyngepakken om trivsel og arbejdsglæde.

Der var stor interesse for temaet, og det viste sig, at der var fem læger, der havde et lavt trivselsindeks, og derfor var i risiko for at blive overbelastede. Vi satte derfor efterfølgende fokus på to udvalgte områder; tilbageviste henvisninger og defensiv medicin.

 

Hvordan gik de to opfølgende møder?

De gik rigtig godt. Vi holdt et møde om defensiv medicin med Audit Projekt Odense (APO) og om de somatisk afviste henvisninger med visitationen på Hvidovre Hospital, som typisk er det hospital, vi henviser til. Mødet gav en større forståelse for deres situation og vi blev bedre oplyste. Det, der typisk stresser i hverdagen, er jo at stå over for arbejdsbelastninger, som du ikke selv kan kontrollere. Mødet fjernede naturligvis ikke hele frustrationen, men vi blev oplyste på et højere niveau.

 

Hvordan kom I videre derfra?

Vi havde i 2022 et internat, hvor vi drøftede det videre arbejde. Nogle mente, at de havde hørt nok om trivsel og arbejdsglæde, men vi besluttede at tænke på diversiteten i klyngen og have alle med. For der sad måske nogle i klyngen, som ikke havde den bedste trivsel. Vores tilgang er, at centralt i klyngearbejdet er fællesskabet, hvor vi gerne hjælper hinanden.

 

Hvordan greb I opfølgningsmødet om trivsel og arbejdsglæde an – og hvordan gik det?

Vi holdt opfølgningsmødet om trivsel og arbejdsglæde i september 2023 sammen med Heidi Bøgelund. På forhånd havde klyngemedlemmerne udfyldt et spørgeskema, som viste, at der stadig var et par stykker, som har udfordringer med trivslen i arbejdslivet.

Heidi Bøgelund satte blandt andet fokus på teorierne bag belastningspsykologi og omsorgstræthed. Og hun gjorde os også klogere på, hvilke konkrete tegn, der er på overbelastning.

Der var generelt en meget stor tilfredshed med den to timers session. Så jeg kan kun opfordre til at anvende klyngepakken om trivsel og arbejdsglæde og efterfølgende følge op med et forløb, der slutter af med en opfølgningspakke.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld